Nanafana Beautiful World . Please be nice . Thanks . Follow | Dashboard
Nanafana

Kau vs Dia 8
19 July 2013 | 10:22 pm | 0 comments
Mug yang berada di atas meja ditarik perlahan dan disuakan ke mulut . Terasa sunyi pulak bila dah balik Limerick . Takda ayah , ibu , along ngan Izzat . Rindu dekat diorang makin terasa . Maklumlah balik sana sampai 2 bulan . Gaduh , gelak , nangis semua dengan along and Izzat . Tapi nasiblah aku tak duduk rumah sorang-sorang kat sini . At least ada teman nak bercakap .

**********

"Today we will have a meeting for our drama at Pedestrian Living Bridge . No excuses ." Kata director kitorang untuk drama bulan 2 nanti . Perlu ke bagitau last minute ? Menyusahkan je ! Tiba-tiba aku terfikir . Kalau harini ada meeting untuk drama , mesti Kai ada kan ? Jadi maknanya aku akan jumpa orang Malaysia a.k.a orang Melayu dekat Limerick ni selain daripada Fifi ngan Qira kan ? Wahh bahagianya !

Apa maksud aku bahagia ? Mulut ni ! 

**********

"I'll be the main character . Trust me ." Sorang pompuan ni tiba-tiba cakap kat kawan dia . Nampak gaya macam orang melayu , tapi pakai tak macam orang melayu pun . Musykil aku .
"I'm sure you will be the main characters too . You are the most gorgeous among us !" Jawab kawan dia pulak . Naik bakul angkat sendiri lah diorang ni . Perasan tak hengat !

"Where is Kai ? He's one of the actor right ?" Kata seorang perempuan yang agak cantik , tapi sayang . Tak cukup kain .Tapi dia cakap pasal Kai mana eh ? Takkan Kai aku kot ? Sejak bila Kai tu jadi aku punya pun tak tau !
"I don't know . Maybe he's coming with the director . Our director is his bestfriend you know ? I am reallllllyyyyyyyy sure he will be the hero !" Jawab kawan dia pulak . Kai mana diorang cakap ni ? Ah lantaklah !

Disebabkan takda apa nak buat , aku pun dengarlah lagu kat iPod . A Thousand Miles jadi pilihan aku . Lama dah tak dengar lagu ni . This is one of my favourite song bila aku pindah sini . Tiba-tiba aku terdengar diorang bising-bising , director dah sampai kot .

"We will start our meeting now . First of all thanks for joining this drama . I have decided who will be the actor and actress and who will be the props . Are you ready ?" Director mulakan sejurus dia sampai . By the way , nama director kitorang ni Jason . Aku sempat jeling orang sebelah dia . Kai ada ? Sah bebudak tadi tu bercakap pasal dia !

     "Yes we are !" Semua orang cakap serentak kecuali aku . Aku tak ingin pun tau siapa pelakon sebab aku nak jadi props je . Masuk ni pun lepas kene paksa ngan Qira , padahal dia tak join pun . Pelik-pelik je Qira tu . Kai nampak sombong pulak bila kat sini . Hek eleh tunjuk action ah tu kawan baik director ? Terkumat-kamit mulut aku bercakap sendiri . Time aku kutuk tu aku nampak yang Kai pandang aku . Kantoi usha anak dara orang buat kali kedua !

     "We will do A Walk To Remember !" Director tu cakap lagi . Pergh sweet habis cerita tu . Semua orang yang dengar pun excited gila . Tapi aku tengok Kai muka selamba badak je . Dah tau kot . Yang aku ni dok tengok dia dari tadi kenapa ? Oh ye lah kan dia duduk sebelah director ala-ala boss gitu .

     "So our actor and actress . Kai as Landan Rollins Carter ." Semua orang tepuk tangan lepas Jason cakap Kai Landan . Tambah-tambah perempuan yang bercakap pasal dia tadi . Gedik semacam . Meremang bulu roma aku !

     "Jason ! I am Jamie right ?!" Pompuan yang aku baru kutuk tadi tu cakap . Pastu semua orang cam setuju je dia jadi Jamie . Kesah apa aku .

     "Zureen , you are not Jamie ." Jason cakap balik . Hahahah padan muka kau ! Confident sangat ! Muka dia dah macam ikan kene panggang je aku tengok . Malu lah tu !

     "Then ?!" Pompuan tu cakap lagi .

     "Damia as Jamie Elizabeth Sullivan-Carter !" Jason cakap lagi watak seterusnya . Damia mana pulak ni ? Ada Damia lain ke kat dalam team ni ? Takkan aku kot . Tak mungkin tak mungkin .

     "Who is Damia ?!" Pompuan tu bising lagi . Tak habis-habis ah dia ni buat haru semua orang !

     "Nur Damia Imani . Please stand up ." Jason cakap lepas pompuan tu 0.99% lagi nak jerit . Ehh dia suruh aku berdiri ke ? Takkan lah aku dapat belakon !

     "Mia , bangun ." Tiba-tiba Kai cakap . Hahh kalau dia dah cakap tu maknanya memang aku lah . Apakah semua ini ? Pompuan-pompuan tadi tu dah usha aku semacam je . Takut pulak balik ni kene pancit tayar basikal . Sejak bila aku ada basikal ni ? Ah kusut kusut ! Then aku pun bangun , nasib ramai yang kasi support . Kalau tak buat malu aku je .

     "Peter as Reverend Hegberd Sullivant . Teressa as Cynthia Carter . Zureen as Belinda . David as Dean . Frank as Eric . Emily as Tracy . Paker as Walker . Alex as Clay Gerphardt . Smith as Doctor Carter ." Jason sambung balik lepas dia suruh aku duduk . Ohh pompuan tu jadi watak sampingan . Ok lah jugak tu daripada jadi props . Kalau diorang kasi tukar aku rela jadi props !

     "Me as Belinda ? How come ? Oh my god ! You gotta be kidding me right Jason ?!" Dia dah memekak lagi . Sabar je lah aku nak kene tahan telinga .

     "We decided to . So you have to follow or you can be the props ?" Jason ugut dia pastu pandang Kai . Tersengih je budak dua orang tu !

     "Ergh !" Terus dia blah dari situ . Hahaha kesian kau ~

-bersambung-

Labels: